Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Budapesti Metropolitan Egyetem
János
Hadnagy János

Óraadó

Nyelvtudás:

orosz, olasz

Pozíció:

Gasztronómia specializáció szakvezető

Intézet:

Turizmus Intézet

Felsőfokú tanulmányok és végzettség:
  • 2020 – Kodolányi János Egyetem – Vezető/Mentor pedagógus szakvizsga
  • 2017 - Pedagógus II. szakvizsga
  • 1998 - Pénzügyi szakközgazda diploma (vállalkozási szakirány), Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Zalaegerszeg
  • 1995 - Hadtáp szak diploma (élelmiszeripari), Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola, Budapest
  • 1993 - Vendéglátóipari szakoktató diploma, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, Budapest
Oktatott tárgyak:
  • Üzeméltetési ismeretek
  • Italismeret
  • Értékesítési és gasztronómiai ismeretek
  • Rendezvényszervezés
Egyéb oktatási, szakmai tevékenység:
  • 2010-től - Budapesti Innovatív Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola (BKF jogutód) Gyakorlati oktatásvezető
  • 2010-től - International Crew ShipTraining Center (Hajópincér)– Szakmai vezető, Értékesítési és gazdasági tantárgyak oktatása
  • 2003 - 2011- Vendéglátó szakterület munkaközösség vezetője, „SÉF” Vendéglátóipari, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Szakiskola, Veszprém
  • 1994-2003 - Vendéglátó szakterület munkaközösség vezetője, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola, Veszprém
  • 1994-1999 - Igazgatóhelyettes Kiskukta Vendéglősképző Iskola, Veszprém
Egyéb szakmai tapasztalat, korábbi munkahelyek, munkakörök:
  • 2014-2016 - Budapest-Pest megye régió Schnitta bizottság elnöke
  • 2001-2016 - Országos Vizsgaelnöki feladatok ellátása a vendéglátás és az idegenforgalom területén
  • 2009-től - Minősítő szakértő, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  • 2008-tól - Egyéni vállalkozó, Két vendéglátóipari üzlet tulajdonosa és üzletvezetője (2010- ig)
  • 2000-2005 - Mestervizsga bizottsági tag pincér szakmában Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
  • 2000-2008 - Megbízott üzletvezető, Kokó Cukrászda és Kávéház, Veszprém
  • 1989-1994 - Teremfőnök Kiskukta Étterem, Veszprém
Szervezeti tagságok:
  • 2008 -tól Schnitta Sámuel Bizottsági tag
  • 1997 -től Tagság a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségben
Díjak, elismerések:
  • 2022. - OSZTV Szakma Sztár - OKLEVÉL döntő III. helyezett felkészítéséért - Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. - OSZTV Szakma Sztár - OKLEVÉL döntő II. helyezett felkészítéséért - Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015. - Szövetségi zsűri cím – (Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség) 2013 - Az év Oktatója, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
  • 2008 - Schnitta Sámuel díj a magyar éttermi kultúráért (Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség)
  • 2008, 2007, 2006 - Magyar Bajnok pincér kategóriában (Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség)
  • 2005 - Gasztronómiáért Érdemrend Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
  • 2002 - Éttermi mester Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
  • 2001 és 2002 - Az Év Tanára, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola, Veszprém
  • 1998 - Arany Emlékérem (AZ oktatásért) Veszprém Város Önkormányzata
  • 1998 - Gasztronómiáért Érdemrend Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Leírás:

A METU-n 2010 óta dolgozik. Irányításával jött létra a Vendéglátó központ, aminek a vezetője lett. Majd a központon keresztül építették ki a gasztronómiai szakirányt. 2008-tól Schnitta Sámuel Bizottság és 1997-től pedig a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagja. Tanulói a mai napig országos versenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el és mentesülnek a szakmai vizsgák alól.