Dr. Kulcsár Noémi PhD
Oktató
Nyelvtudás:
angol, német
LinkedIn profil linkje:
https://www.linkedin.com/in/no%C3%A9mi-kulcs%C3%A1r-501880256/
Beosztás, cím:
egyetemi docens
Pozíció:
Intézetvezető
Intézet:
Turizmus Intézet
Tudományos minősítés
2013 - gazdálkodás- és szervezéstudományok doktora (PhD)
Felsőfokú tanulmányok és végzettség:
- 2007-2013 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola – Gazdálkodás- és szervezéstudományok doktora
- 2002-2007 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodási Szak - okleveles közgazdász
Publikációk:
- https://vm.mtmt.hu//search/slist.php?lang=0&top10=0&AuthorID=10032170
Oktatott tárgyak:
- Turizmus és szabadidő II.
- Turisztikai desztináció menedzsment
- Kreatív élménytervezés
- Szállodai gazdálkodás és menedzsment
- Turizmus rendszere
- Turizmus gazdaságtana
- A turizmus fenntartható tervezése
Kutatási területek:
- utazási szokások, desztinációmenedzsment
- gazdálkodás- és szervezéstudományok
- turizmus menedzsment
- fogyasztói érték- és élménydimenziók megjelenése a turizmusban
Egyéb szakmai tapasztalat, korábbi munkahelyek, munkakörök:
- 2010-2013 Kodolányi János Főiskola, Turizmus Tanszék - Óraadó tanár
- 2007-2013 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Tanszék, Turizmus Kompetencia Központ - Tudományos segédmunkatárs
- 2004-2006 Szabó Ervin Gimnázium - Oktató OKJ képzésben
Szervezeti tagságok:
- 2007 - Magyar Értékelemzők Társasága
- 2013 - Regional Studies Association
Díjak, elismerések:
- 2023 - Dékáni elismerés
- Az Év Publikációja Díj (2019) 2016 - Az év publikációja díj
Leírás:
Dr. Kulcsár Noémi a Budapesti Metropolitan Egyetem főállású oktatója 2012 szeptembere óta, majd 2016 szeptemberétől a Turizmus-vendéglátás alapszak és a Turizmus-menedzsment mesterszakok felelőse. 2022 szeptemberétől a Turizmus Intézet vezetője. 2013-ban szerezett PhD fokozatot a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, disszertációjának témája a fogyasztói értékdimenziók vizsgálata a falusi turizmusban volt. Kutatásai jelenleg is a vidéki turizmus, a helyi értékek, a fogyasztói értékdimenziók, a fenntarthatóság és a turisztikai desztináció menedzsment témáira fókuszálnak. Szakmai előadásaival folyamatosan vesz részt hazai és nemzetközi turisztikai konferenciákon, valamint nemzetközi mobilitási programokban (ERASMUS, TEMPUS).